top of page

HUNDDAGIS

Frågor & Svar

På denna sida finner du våra svar på de vanligaste frågorna som vi får gällande våra hunddagis. Är det något som saknas är du varmt välkommen att maila oss på info@hundenshorna.com

Hur lång kötid är det?
- Vi kan tyvärr inte ge ett svar på denna fråga för har vi fullt så blir det plats ledig först när någon slutar. Och när en plats blir ledig fyller vi den med den bäst lämpliga hunden från kölistan. Dvs om det slutar en tax, kollar vi i kölistan vilka hundar vi har i samma storlek och väljer den vi tror kommer passa bäst med de hundar som sitter i den gruppen. Allt för att alltid ha de bästa möjliga grupperna på dagis!

Hur gammal måste hunden vara för att få börja på dagis?
- Vi har en 6 månadersgräns på båda våra dagis. Har man hund av större ras rekommenderar vi att vänta lite till. Detta för att hunden ska nå en viss mognad innan den börjar på dagis.

Måste hunden vara kastrerad?
- Nej vi har inget generellt kastreringskrav. Men vi kan rekommendera kastrering om vi anser att det är bäst för just den individen

Min hund funkar inte med andra hanar/tikar, kan han gå på Hundens Hörna ändå?
- Nej, vi tar ej emot hundar som inte funkar med andra hundar. 

Tar ni emot löptikar?
- Vi tar emot löptikar i mån av plats på dagiset i Råsunda. De sitter då tillsammans med andra tikar och SKA ha löptrosor på sig. Dessa löptrosor ser du som hundägare till att ta med. Hunden sitter i löptiksrummet i minst 3 veckor och därefter rekommenderar vi att hunden får ett bad så man tar bort så mycket doft som möjligt innan den får flytta tillbaka till sina andra rumskompisar
I Huvudsta kan vi ej ta emot löptikar, men i mån av plats och att det funkar för hunden kan den flytta ner till Råsunda under löpet.

Jag är intresserad av en dagisplats till min hund hos er, hur går jag tillväga?
- Enklast är att göra en intresseanmälan via vår hemsida. Om vi har en plats ledig som passar din hund kommer vi höra av oss till er för att boka ev dagisvisning och sen inskolning. Tänk på att fylla i så mycket information som möjligt om din hund. Ju mer vi vet desto bättre är det.

Vad innebär en dagisvisning?
- En dagisvisning är helt enkelt precis vad det låter, du och din hund kan komma och se hur vi har det här på våra dagis. En dagisvisning måste bokas i förväg och vi tar emot efter kl 18.00 på vardagar. Vi har valt att ta emot besökare först efter att dagis har stängt. Detta för att inga dagishundar ska behöva känna stress och nervositet över att det kommer in främmande människor på deras trygga plats under dagarna.

Hur går en inskolning till?
- De första två dagarna kommer du och din hund till oss ca kl 9.15. Vi börjar med att se till att kontraktet är korrekt ifyllt och du visar upp hundens vaccinationsintyg och försäkringspapper. När allt "pappergöra" är fixat är det dags för dig att lämna hunden. Vi tar då in hunden så den får träffa på sina nya kompisar. Hunden börjar med att få hälsa på de kompisar som den ska dela rum med, därefter får hunden följa med på en långpromenad och sen efter det hinner hunden vara inne på dagis en liten stund innan du som ägare kommer och hämtar vid kl 11.30. Har du en yngre hund (ca 6-10 månader) brukar vi vilja att de hämtas redan kl 11.
Om allt funkar bra dessa två första dagar, så utökar vi tiden med 1-2h/dag tills det att vi kommer upp i "normal" dagisdag.
Tänk på att alla inskolningarna är individuellt anpassade. Informationen ovanför är den vanligaste mallen vi går efter, men har man en ung eller blyg/osäker hund kan tiderna justeras annorlunda.

Vad kostar en inskolning?
- Om hunden funkar bra på dagis så räknas inskolningen in i första månadsavgiften. Dvs att man betalar månadsavgift från första inskolningsdagen.
Om hunden inte skulle funka på dagis eller att ni avbryter inskolningen betalar ni 350:-/dag som hunden har varit hos oss.

Vad har ni för öppettider?
- Råsunda mån-fre 6.30-18.00
Huvudsta mån-fre 07.00-18.00

Stänger ni något över sommaren eller jul?
- Generellt så har vi aldrig stängt dagis mer än röda dagar och aftondagar. Vi stänger dock kl 15.00 dagen innan aftondag och röd dag.
​Men det kan hända att vi slår ihop Huvudstas dagis med Råsunda vid litet hundantal under tex klämdagar eller under vissa sommarveckor/julveckor

Vad kostar det att ha hunden hos er?
- Heltid 4250:-/månad. Vi erbjuder enbart heltidsplatser
Inskolningsdag 350:-

 

Betalar man även om hunden inte är på dagis?
- Ja! Man betalar för att vi håller er plats tillgänglig för er hund, lite som en hyra av lägenhet. Vill man inte betala medan man tex har semester så är enda alternativet att säga upp sin plats. Tänk dock på uppsägningstiden (en kalendermånad).

Vad händer om min hund inte funkar på hunddagiset?
- Detta är en av anledningarna till att vi har en inskolning. Då kan vi se om hunden trivs (eller kommer att lära sig trivas) hos oss alt att det är något som vi anser inte är ett passande beteende för våra dagis tex aggressioner mot andra hundar.
Generellt gäller en kalendermånads uppsägningstid, från båda parter men om hunden påvisar aggressioner mot personal, mot de andra hundarna, eller konstant sitter och skäller utan möjlighet till att stävja detta har vi rätten att säga upp hunden med omedelbar verkan.
De första 30 dagarna hos oss gäller ingen uppsägningstid alls.

Vad händer om ett problem uppstår?
- Vi tror på en öppen dialog mellan oss och er kunder, gällande allt. Märker vi av ett problem hos oss diskuterar vi saken tillsammans med er och gemensamt försöker komma fram till en lösning.

Händer det att hundarna bråkar?
- Då vi handskas med levande djur är det omöjligt att helt undvika bråk men vi gör allt vi kan för att ha de bästa grupperna både inomhus och ute på promenaderna, samt att vi så klart alltid försöker ligga ett steg före och läsa av hundarna för att kunna bryta innan det ens blir tillstymmelsen till bråk.

Min hund klarar absolut inte av att vara ensam hemma, är det några problem på dagis?
- Beror helt på individen. En del hundar funkar jättebra på dagis även fast de inte kan vara ensamma alls hemma. Sen finns det individer som tycker det är minst lika jobbigt att bli lämnad på dagis som att bli lämnad hemma. Där får vi helt enkelt testa oss fram ifall det funkar.

bottom of page