top of page

Information om våra kurser

Vad kul att du funderar på att gå kurs hos oss!
Här nedan kommer lite info om våra metoder samt övrig information som kan vara bra att läsa igenom.

 

På våra kurser tränar vi belöningsbaserat och med moderna metoder. Bestraffningar hör inte hemma hos oss!
Vi vill att hunden ska gilla att träna och att ni tillsammans med er hund byggs upp till ett team. Vi anser att det är viktigt att träningen sker på hundens villkor och att vi som hundägare hjälper den så att den lyckas. Det är aldrig hundens fel till misslyckad träning!

Att gå kurs för oss ska vara utvecklande för både hund och förare, därför lägger vi träningen på individuell nivå. Är ni osäkra på vilken kurs som kan passa just er hund är ni varmt välkomna att höra av er så hjälper vi till att guida rätt.

Alla kurser hålls utomhus om det inte anges annat i kursinformationen för respektive kurs.

Vid riktigt dåligt väder kan kurstillfällen komma att flyttas men då informeras alla deltagare det berör.

Vid första tillfället på kursen möts vi utanför Hundens Hörna i Råsunda (S:t Ansgars väg 4), därefter går vi till en närliggande park.

Vi tillåter inga strypande halsband på våra kurser och inte heller flexikoppel/rullkoppel! 
När man tränar i långlina ska hunden ha en passande sele för att undvika skador i nacken.

Se till att ta med rikligt med belöningar och tänk på att många hundar kan tycka att ffa första kurstillfället är väldigt svårt.

Har din hund problem med andra hundar kan det vara bra att kontakta oss innan för att se om det är lämpligt att gå just den kursen. Ibland är det bättre att boka privatlektioner istället.

Har din hund lätt till skall rekommenderar vi er att ta med något som er hund kan sysselsätta sig med under våra teorisamlingar. Detta kan tex vara tuggben, slickmattor eller leksak

Blyga hundar kan passa alldeles utmärkt på våra kurser men känner du dig osäker kan det ändå vara bra att prata med oss innan.

Vi avråder från att låta hundarna leka innan kurstillfället då det blir mycket svårare för er att träna efteråt. Många ffa valpar hinner bli trötta innan vi ens börjat träna.

Tänk dessutom på att alla kanske inte vill att deras hund hälsar på andra hundar. Vänligen respektera detta!

Vi får ofta frågan om hela familjen kan komma med på kurs och det generella svaret är JA. På vissa kurser (där det finns åhörarplats) måste extra familjemedlemmar betala för sig men på de flesta får de vara med utan extra kostnad. Tänk bara på att göra det tydligt för hunden om vem som tränar.

Avbokning av kurs kan sker senast 14 dagar innan kursstart. Avbokningar senare än så krävs intyg från veterinär eller läkare, om inte så har ni fullt betalningsansvar. Ibland finns det reserver som kan ta er plats och då slipper ni så klart betalningsansvaret.

Man får inte tillbaka någon avgift för ej utnyttjad kurs om det inte finns intyg från veterinär eller läkare. Det går inte heller att ta igen missade tillfällen då de flesta kurser är fullbokade.

Är det något mer ni funderar över är ni varmt välkommen att höra av er till oss på 070-7382234 eller emelie@hundenshorna.com

bottom of page