KURSER

På Hundens Hörna erbjuder vi ett flertal kurser såsom valp, unghund, tävlingslydnad, spår och aktivering. Nedan finner ni mer information kring kurserna, samt bokningskalender för online bokningar. 

Valpkurs

​För valpar upp till ca 6 månader
På den här kursen bygger vi grundstenarna för att din valp ska kunna fungera bra i vardagen.
Vi jobbar för att ni ska få en bra relation och samarbete och lägger stor vikt på lek och belöning.

Vi tränar bla kontaktövningar, stanna, inkallning, gå fint i koppel och självklart även sitt/ligg.

6 tillfällen varav en av gångerna är teori (2h). Max 6 deltagare

Pris: 1900:-

Unghundskurs

För unghundar mellan ca 5-24 månader som helst gått valpkurs eller har motsvarande kunskaper.

En unghund kräver lite mer förståelse och tålamod än en valp eller vuxen hund.
Vi går in mycket på aktivering och passivitet då det är en viktig del av unghundens tid men jobbar även med de klassiska unghundsproblemen: koppel, inkallning och hundmöten.

6 tillfällen  Max 6 deltagare
 


Pris: 1900:-

Hundmöteskurs

Att vara hund i storstaden är inte alltid så lätt. Var man än går finns det en risk eller chans att möta på en annan hund. Ibland är det bara roligt men för många hundar kan det blir jobbigt att hantera. En del gör utfall, några blir rädda och skäller och andra vill helst springa därifrån. Vi tränar på hur vi kan hjälpa hunden vid dessa oundvikliga möten och göra dem så positiva som möjligt. Vi tittar också på hur hundar kommunicerar med varandra i olika situationer.

3 tillfällen. Max 4 hundar

​Pris: 1200:-

Rallylydnad

Rallylydnad är en sport där hund och förare genomför en bana med 12–20 moment (antalet beror på svårighetsgrad). Varje moment illustreras av en skylt som med text och bild beskriver hur övningen ska utföras. På skylten kan det exempelvis stå ”360 grader höger”, ”slalom”, ”sitt”, ”ligg” eller ”skicka över hinder”. Totalt finns det cirka 70 moment i fyra klasser: Nybörjare, Fortsättning, Avancerad och Mästare.

Samarbete, kontakt och glädje är nyckelorden inom Rallylydnaden.

Rallylydnad har mycket gemensamt med andra tävlingsformer men vill lyfta fram samspelet mellan hund och förare. Det är därför en utmärkt aktivitet för den vanliga familjehunden och en sport som snabbt blivit mycket populär. Hunden behöver inte utföra alla momenten perfekt för att få ett bra resultat, men sporten ställer ändå höga krav på samarbete och kontakt.

3 tillfällen. Max 4 deltagare

Pris: 900:-

Våra tjänster

  • 1 tim.

    150 Swedish kronor
  • 1,900 Swedish kronor